Általános rendelkezések

Az élj.hu és manókboltja.hu webáruházat az NaMo Eco Kft. (a továbbiakban: szolgáltató) üzemelteti. Vásárló lehet bárki, aki a jelen szerződési feltételeket elfogadja, azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Jelen szerződés nyelve magyar. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. Adatvédelemmel kapcsolatos nyilatkozatunkat itt ismerheti meg: Adatvédelmi irányelv.

Akciós és leárazott termékeinkre garanciát nem vállalunk!

Szerződő felek

Az élj.hu és manókboltja.hu webcímen történő megrendeléssel jelen szerződésben foglalt feltételekkel szerződés jön létre a szolgáltató és a megrendelést a leadó személy, mint vásárló (továbbiakban vásárló) között.

A vásárló a megrendelés jóváhagyásával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen szerződésben foglaltakat.

Megrendelés

A megrendelésről a szolgáltató e-mailben a rendszer által automatikusan generált visszaigazolást küld. A visszaigazolás tartalmazza a megrendelés azonosító számát. Utóbb erre az azonosító számra hivatkozva fordulhat a vásárló a szolgáltatóhoz. Ez a visszaigazolás azonban még csak a vásárló megrendelésének megérkezését igazolja, és nem jelenti azt, hogy a termék kapható.

A vásárló a megrendelés jóváhagyásával elismeri, hogy jelen szerződési feltételeket megismerte és azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el. A vásárló köteles adatait a valóságnak megfelelően megadni. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő valamennyi kárért a vásárló felel. A nyilvánvalóan hamis vagy hibás regisztrációt a szolgáltató jogosult törölni.

A megrendelések összevonására nincs lehetőség.

E-számla

A megrendelő a megrendelés feladásával hozzájárul a megrendelésével kapcsolatos E-számla kiállításához és annak a megrendelőhöz való elektronikus továbbításához.

Rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül nem lehetséges.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 18 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 3 - 10 munkanapon belül,  amennyiben az adott termék vagy szolgáltatás lapján külön erre vonatkozólag eltérés nincs feltüntetve. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Amennyiben egy rendelésben minimális változtatást végre kell hajtani a vásárló kérésére, akkor ezt a Szolgáltató vállalja. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a Vevőnek új rendelést kell feladnia.

Rendelés menete

0. Regisztráció.

1. A megvásárolni kívánt termékeket helyezze a kosarába. Majd a Kosár gombra kattintva elindíthatja a megrendelés feladását. 

2. Amennyiben mégis szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a „Vásárlás folytatása” gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az „eltávolítás” mezőt kijelölve és a "Kosár frissítése" gombra kattintva törölheti vagy módosíthatja a kosár tartalmát. Amennyiben mindent rendben talál kattintson a "Pénztár" gombra.

3. A Pénztár oldalon történik a szállítási, fizetési mód kiválasztása és a promóciós kód és szállítási adatok megadása. Ennek lezárásaként kattintson a "Rendelés áttekintése" gombra.

4. Rendelés áttekintése lapon ellenőrizze a megadott adatokat. Amennyiben mindent rendben talál, kattintson a "Rendelés elfogadása" gombra vagy a vissza gombra, amennyiben módosítana. (Bankkártyás fizetés esetén, lapunkról a bank fizető oldalára jut, ahol a bankkártya adatok megadásával és jóváhagyással teljesítheti a fizetést.)

Adattovábbítási nyilatkozat (bankkártyás fizetés esetén): Tudomásul veszem, hogy a NaMo Eco Kft (2009 Pilisszentlászló, Béke utca 44/b.) adatkezelő által az manokboltja.hu - elj.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email, számlázási cím. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: https://simplepay.hu/vasarlo-aff

5. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. 

Termékkínálat leírása

Hordozós termékek és kegészítőik, mosható pelenkák és kiegészítők, kiscipők, natúr és bio tartós élelmiszerek, öko tisztálkodás és tisztítószerek, táplálékkiegészítők.

Termékek, árak, akciók

A termékek leírása és ára a termékek adatlapján olvasható. Az ár forintban értendő és az ÁFA-t tartalmazza.

Az árak esetleges hibás feltüntetése, elírása esetén a szolgáltató jogosult azok kijavítására. Ha valamelyik termék vagy annak ára elírás vagy rossz információ alapján hibásan került feltüntetésre, a szolgáltató jogosult a megrendelést törölni, kivéve ha az eltérés elenyésző.

Amennyiben egy jelentős értékű termék készlethiány miatt nem kapható, a szolgáltató a vásárlóval megegyezve törölheti a megrendelésből.

Akciós termékek esetén az akció időtartama visszavonásig érvényes. Mindenkori akcióinkat megtekintheti a Jelenlegi AKCIÓK lapunkon. 

Szállítás

Egy megrendelés egy csomagot foglal magában, melyhez a Szolgáltató a mindenkori szállítási díjat (díjas vagy díjmentes) számítja fel. Nincs lehetőség több megrendelést/csomagot egy rendelésként kezelni. Minden megrendelés egy csomag, csomagfeladásnak minősül.

A díjakról a szolgáltató Szállítási lapján kaphat felvilágosítást.

A rendelési felár az 5 000 Ft alatti rendelések után fizetendő, amely rendelésenként (csomagonként) plusz 490 Ft (bruttó) és a mindenkori szállítási/kézbesítési díjon felül fizetendő.

Fizetési módok

A termék ellenértékének megfizetése az alábbiak szerint történhet:

Futárszolgálattal történő szállítás esetén (házhozszállítás, csomagpontra szállítás) a vásárló előrre fizetéssel tudja kiegyenlíteni a megrendelés összértékét vagy utánvétes fizetés (Utánvétes fizetés csak 30 000 Ft-ig lehetséges!) esetén a futárnak köteles a vételárat készpénzben megfizetni a termék kiszállításakor, nyugta ellenében. A nyugtára kifizetett összeg tartalmazza a futárszolgálat költségét is.

Amennyiben a megrendelt termékek közül valamely terméket a szolgáltató bármely okból nem tud kiszállítani, ezek későbbi megküldésének költsége a szolgáltatót terheli (futár).

Bankkártyás fizetéssel kapcsolatban a szolgáltató Bankkártya elfogadás lapján kaphat további felvilágosítást.

Számla

A szolgáltató minden megrendelésről ÁFÁ-s számlát állít ki E-számla formájában kizárólag a regisztráló vásárló (pl. magán személy, cég) nevére és címére. A szolgáltató a kiállított elektronikus számlát a regisztráló vásárló email címére küldi el, kiszállítás esetén (futárszolgálati vagy átvételi ponton fizetett átvétel esetén) az átvételt követően automatikusan.

A Szolgáltató kizárólag a regisztrációban megadott névre (ezt egyszer van jogosultsága minden Vásárlónak megváltoztatni) állít ki számlát. Későbbi számlázási nevének (ez azonos a regisztrációban a Vásárló által megadott névvel) adatmódosításra nincs lehetősége a Vásárlónak. Egyedi esetként lehetséges viszont, hogy a Szolgáltató egy megrendelés kiszámlázása előtt egy Vásárló egyedi kérése alapján módosítja a Vásárló rendelésében megadott adatokat (ami nem ugyanazt jelenti, hogy a Vásárló adataiban megadott nevét változtatja meg a Szolgáltató, hanem a már leadott Rendelési adatokban felvitt adatokat) egyedi elbírálás alapján adhoc módon.

Amennyiben a Szolgáltató E-számlát állított ki Önnek és helytelenül adta meg a Szolgálatatónak a webáruházban email címét és ezen okból nem kapta meg az E-számláját, ezért a Szolgáltató semmilyen fellelősséget nem vállal.

A már kiállított E-számlái minden esetben megtekinthetők és letölthetőek bejelentkezést követően a Megrendeléseim oldalon.

Az elállás joga

Külföldi devizában való átutalás esetén a banki átváltási költségeket a Szolgáltató átterheli a megrendelőre, vásárlóra. Amennyiben a vásárló a visszautalást kéri deviza számlájára devizában, úgy a teljes deviza átutalási költség a megrendelőt, vásárlót terheli.

A vásárló a szerződéstől a termék átvételétől számított tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat. A vásárló az elállási joga gyakorlását írásban (e-mailben vagy postai úton) köteles a szolgáltatónak bejelenteni.

A vásárló a terméket a szolgáltató által meghatározott helyszínre köteles visszaküldeni elállási időn belül.

Az elállási joggal élő vásárlónak kötelessége saját költségén visszajuttatni a terméket a webáruház szolgáltatójának. A vásárló nem kötelezheti az eladót a ki- és visszaszállítási díj kifizetésére, ez minden esetben a vásárlót terheli! A vásárlót nem terheli semmilyen más költség, a termék ki- és visszaszállításának díján kívül, azonban köteles a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítésére.

A webáruház szolgáltatónak harminc nap áll rendelkezésére, hogy visszatérítse a vásárló számára a vételárat, amennyiben élni kíván az elállási jogával a vásárló, és visszajuttatta a megrendelt terméket. A vételár visszatérítés lehetséges módjai (banki átutalás, postai úton stb.) a vásárlóval egyeztetésre kerülnek.

Szolgáltató a vételár visszafizetésére csak akkor kötelezhető, ha kiszállított terméket az összes tartozékával, bontatlan gyártói csomagolásban és a garancia levéllel együtt juttatja vissza szolgáltató számára.

Az előre kiegyenlített megrendelésről ügyféllel való mindkét fél által eredményes egyeztetést követően, ha a vásárló hibájából mégis meghiúsult az átvétel vagy a kiszállítás, a tranzakciós/visszatérítési tranzakciós díjakat a visszatérítendő összegből levonja a szolgáltató.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. 

Ilyen esetek az alábbiak:

- Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ.

- Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén.

- Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

- Higiéniai termékek, tartós élelmiszerek, étrend kiegészítők, vitaminok, kozmetikumok esetén amennyiben már kibontásra került a termék! Ha bontatlan, élhet a vásárló az elállási jogával! Minden pelenka és minden pelenkázással kapcsolatos termék higiéniai termék, ezért ezen termékek nem visszaküldhetőek, kizárólag minőségi kifogás esetén.

Garancia, szavatosság

A szolgáltató kizárólag új, bontatlan csomagolású termékeket értékesít. A szavatossági idő terméktípustól függően változó.

A szolgáltató a terméket csak abban az esetben cseréli ki, illetve fizeti vissza az árát, amennyiben az bizonyítottan hibásan került kiszállításra.

Előfordulhatnak olyan lejárathoz közeli termékek áruházunkban, amelyeket gyakran akció keretében értékesítünk a lejáratt előtti időpontig.

Az E-számla tartalmazó levél kiküldésével csatolmányként kiküldjük a Jótállási jegyet is, amivel a kapott termékkel kapcsolatban tudja intézni a jótállást.

(Itt letöltheti: NaMoEco-jotallasi-jegy.pdf)

Felelősség kizárása

Az Interneten keresztül történő vásárlás esetén feltételezhető, hogy a vásárló ismeri az Internet lehetőségeit és korlátait, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és az előforduló hibákra. A szolgáltató nem felel az internetes hálózat esetleges műszaki hibáiból, a kommunikációs eszközök esetleges meghibásodásából, bármely szoftver vagy program meghibásodásából, esetleges technikai meghibásodásokból eredő károkért.

A szolgáltató semmilyen alapon nem felel semmilyen kárért, amely közvetlenül vagy közvetve a élj.hu és manókboltja.hu webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

A szolgáltató fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be jelen szerződésben foglalt feltételek vagy más módon kárt okoznak a szolgáltatónak.

Egyéb rendelkezések

A szolgáltató jogosult jelen szerződés feltételeit bármikor egyoldalúan, indoklás és külön értesítés nélkül megváltoztatni, módosítani. Jogosult továbbá a termékek árát és a szállítási határidőket is megváltoztatni, módosítani. A változtatások a élj.hu webáruházban való közzététel időpontjától hatályosak. Adott megrendelésre a megrendeléskor érvényben lévő vásárlási feltételeket kell alkalmazni. Amennyiben szeretné letölteni Általános Szerződési Feltételeinket, akkor mentse le jelen lapunkat böngészőjében.

szolgáltató: NaMo Eco Kft.
cégjegyzékszám: 13-09-162905
kibocsájtó cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
adószám: 12989290-2-13
székhely: 2009 Pilisszentlászló, Béke utca 44/b.
telefon: Telefon
email: KAPCSOLAT
kapcsolattartó: Lénárt Barna